У Нацкомісії запевняють, що за втрати тепла у мережах з людей беруть «по-божому»

У Нацкомісії запевняють, що за втрати тепла у мережах з людей беруть «по-божому»

Укрінформ
У тариф на теплопостачання нормативно закладається не більше 10-16% втрат тепла у мережах, тоді як фактично втрати на деяких підприємствах перевищують 50%.

Про це розповів член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Руслан Машляківський. 

«У тарифах враховують виключно нормативні втрати. Їхній рівень індивідуальний для кожного підприємства. Це пов’язано з протяжністю й конфігурацією мереж, строком експлуатації, типом ізоляції, діаметром, способом прокладання (надземна, підземна), для підприємств водопостачання — типом водозабору тощо. Нормативні втрати в мережах, закладені нині в тарифах, становлять 10-16% для тепла, для води максимально допустимі втрати — 30%», - сказав член НКРЕКП.

За його оцінкою, фактичні втрати тепла й води в мережах у деяких підприємств становлять 50% і більше.

«Понад 20-річне загравання на темі тарифів, популізм політиків, щорічне надання з бюджетів усіх рівнів так званої різниці в тарифах призвело до зношеності систем, що зумовлює великі втрати тепла та води, спричиняє суттєві збитки підприємств через часті аварії та неабиякі обсяги ремонтних робіт», - підкреслив Машляківський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-