Суд дозволив ОПЗ виплачувати борг Нафтогазу до грудня

Суд дозволив ОПЗ виплачувати борг Нафтогазу до грудня

Укрінформ
Господарський суд Одеської області розстрочив виплату Одеським припортовим заводом (ОПЗ) боргу перед НАК "Нафтогаз України" в розмірі 6,92 млн грн на 6 місяців до грудня 2016 року.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Одеської області від 3 червня, зареєстрованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до ухвали суду, графік виплат ОПЗ виглядатиме наступним чином: до 30 червня завод повинен виплатити Нафтогазу 1,5 млн грн, до 31 липня - 1,42 млн грн і щомісячно до листопада включно - по 1 млн гривень. Загальна сума до сплати становить близько 6,918 грн.

"В обгрунтування підстав для надання розстрочки ОПЗ посилається на неможливість своєчасного виконання рішення суду щодо сплати стягнутої суми заборгованості, оскільки відповідач знаходиться у тяжкому фінансовому стані, що є прямим наслідком накоплення збитків минулих років, а при негайному виконанні рішення суду, підприємство не зможе здійснювати господарську діяльність", - йдеться у судовому документі.

Зазначається, що ОПЗ віднесено до об'єктів підвищеної небезпеки першої категорії, у зв'язку із особливостями хімічного виробництва, що потребує  постійного, безперервного і неухильного процесу контролю і вжиття заходів безпеки, підтримання всього комплексу обладнань в робочому стані, що у свою чергу потребує стабільних фінансових надходжень.

Із документа випливає, що борг у розмірі 6,92 млн гривень був накопичений з пені за прострочення розрахунків за газ, штрафу і 3% річних. Разом з тим, зобов'язання по оплаті товарного газу ОПЗ перед Нафтогазом виконав.

Як повідомлялося, Фонд державного майна призначив проведення аукціону з продажу державного пакета акцій ОПЗ на 26 липня. ФДМ визначив стартову ціну держпакету акцій ОПЗ у розмірі 13,18 млрд грн. При цьому, кошти від продажу підприємства мають надійти в бюджет вже у вересні поточного року.

2015 рік ОПЗ, згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, закінчив з чистим прибутком 218,51 млн грн, при цьому в 2014 році підприємство отримало збиток у розмірі 633,28 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-