Росія хоче збудувати аміакопровід в обхід України

Росія хоче збудувати аміакопровід в обхід України

Укрінформ
"Тольяттіазот" (ТоАЗ), найбільший російський виробник аміаку, планує побудувати трубопровід для експорту аміаку, минаючи територію України.

Про це повідомила прес-служба підприємства, передає Європейська правда.

ТоАЗ планує спроектувати відгалуження від трубопроводу Тольятті-Одеса в Воронезькій області в напрямку порту Тамань в Темрюкському районі Краснодарського краю. Вартість проекту представники компанії не уточнили.

Раніше губернатор Самарської області Микола Меркушкин повідомив журналістам, що тема будівництва цього об'єкта обговорювалася на зустрічі з президентом РФ.

За словами Меркушина, Путін дав доручення розглянути можливий варіант реалізації цього проекту.

За його словами, цього і минулого року, завод тимчасово припиняв роботу. Одна з причин - недомовленість з українською стороною, через що, за його словами, за два роки ціна перекачування збільшилася більш ніж утричі.

При цьому, через високу вартість нового проекту компанія поки зосередиться на будівництві перевантажувального комплексу аміаку і карбаміду в порту Тамань з використанням наявної інфраструктури.

"Тольяттіазот" - найбільший російський виробник аміаку, мінеральних добрив, метанолу та продуктів його переробки. За даними компанії, завод експортував в 2015 р. аміак у 17 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-