Уряд стимулюватиме розвиток гідроенергетики - Гройсман

Уряд стимулюватиме розвиток гідроенергетики - Гройсман

Укрінформ
Уряд підтримуватиме розвиток гідроелектроенергетики та збільшення її питомої ваги у балансі вироблення електроенергії в країні для досягнення енергетичної незалежності та розвитку національної економіки.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи нараду щодо енергетичного потенціалу Об'єднаної енергосистеми України, у рамках робочої поїздки до Чернівецької області 10 червня, повідомляє Урядовий портал

«Завдання порядку денного сьогодні для Міненерговугілля, для уряду, для вашого підприємства, щоби не зупинятися, а робити максимально кроки для модернізації, будівництва нових агрегатів, вирішення інших питань технологічного процесу. Хочу засвідчити, що уряд буде підтримувати [розвиток гідроелектроенергетики]. Ми зацікавлені у тому, щоби розвивати альтернативну енергетику. Ми зацікавлені у тому, щоби Україна стала по-справжньому енергонезалежною», - заявив Гройсман під час перебування на Дністровській ГАЕС у Новодністровську.

Прем'єр повідомив, що загалом питома вага гідроенергетики у балансі вироблення електроенергії в Україні становить 8,6%. На його переконання, цей показник може бути збільшений.

«Те, що ми маємо сьогодні 8,6% питомої ваги гідроенергетики у балансі, є абсолютно несправедливим. Маємо збільшувати виробництво цієї електроенергії. Те, що ми бачимо сьогодні, є стратегічний план розвитку Укргідроенергетики на найближчі десять років, і цю питому вагу можливо збільшити до 15,5%», - зазначив Гройсман. За його словами, українська гідроенергетика «заслуговує всебічної підтримки з боку держави як на законодавчому рівні, так і на рівні Кабінету міністрів».

Глава уряду наголосив, що питання енергетичної безпеки є сьогодні питанням державного значення, що має бути усвідомлено усіма гілками влади.

Гройсман зауважив, що уряд здійснив заходи у напрямку досягнення енергетичної незалежності. Так, після запровадження єдиної ціни на газ Україна перейшла на закупівлю газу з європейських ринків і тому отримала ринкову ціну. Встановлення єдиної ціни на газ «дає можливість побороти корупцію, відновити видобуток газу в Україні, запровадити адресну ефективну допомогу і розвивати енергозбереження як фактор української енергонезалежності», - зазначив він. Прем'єр-міністр також підкреслив: «Ми жодної краплини російського газу сьогодні не купляємо».

«Коли ми матимемо ефективне споживання, якісне виробництво електроенергії і будемо мати власне видобування, яке знищувалося, ми станемо абсолютно енергонезалежною державою», - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-