Укрнафта заявляє, що 2 мільярди кубів газу отримала законно

Укрнафта заявляє, що 2 мільярди кубів газу отримала законно

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» заявляє, що 2 млрд кубометрів газу, які їй було передано представником державної виконавчої служби, належать їй на законних підставах.

Про це повідомляється на сайті ПАТ «Укрнафта». 

«ПАТ «Укрнафта» вважає цілком законним і справедливим виконання рішення суду, що вступило в законну силу кілька років тому, спрямованим на забезпечення можливості розпорядитися своєю власністю, яка безпідставно утримується боржниками», - йдеться в повідомленні.

Як підкреслюють в Укрнафті, у липні 2014 року компанія звернулася щодо примусового виконання згаданого судового рішення, однак судове рішення залишається не виконаним ПАТ «Укртрансгаз» та НАК «Нафтогаз України». Державною виконавчою службою вжито заходів, спрямованих на виконання судового рішення, одним з яких і було здійснення 3 червня 2016 року вилучення цього газу, що міститься в підземних сховищах ПАТ «Укртрансгаз».

«Укрнафта» є власником 2 061 805,134 тис. куб. м природного газу видобутку 2006 року, який був переданий до газотранспортної системи України та закачаний до підземних сховищ ПАТ «Укртрансгаз», про що оформлені акти приймання-передачі газу на зберігання. Державне регулювання цін на газ 2006 року не здійснювалось, відповідно, державний регулятор НКРЕ не мав повноважень встановлювати ціни на газ видобутку ПАТ «Укрнафта», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Нафтогаз заявив, що 3 червня Укрнафті безпідставно передали 2 млрд куб. м газу з підземних сховищ Укртрансгазу. За даними НАК, видобутий Укрнафтою у 2006 році газ за рішенням уряду було спрямовано на споживання населенням, тож Укрнафта мала продати його Нафтогазу за ціною, встановленою державним регулятором НКРЕ. Однак менеджмент Укрнафти, заявляють у Нафтогазі, з 2005 року ухилявся від оформлення договорів купівлі-продажу з Нафтогазом, мотивуючи свою відмову низьким рівнем цін, встановлених НКРЕ.

У НАК також наголосили, що при складанні акта було порушено порядок вилучення майна: акт про вилучення природного газу з підземного сховища в західній Україні був складений державним виконавцем у Києві. Крім того, в оформленні вилучення газу держвиконавець керувався судовим рішенням, винесеним Господарським судом Києва в травні 2014 року, хоча Нафтогаз подав заяву про перегляд рішення у зв'язку з виявленням нових обставин 30 березня 2016 року. Зокрема, за даними НАК, Укртрансгаз не укладав договір зберігання газу з Укрнафтою, тому не має підстав передавати його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-