У Києві презентували новий варіант законопроекту про валютну реструктуризацію

У Києві презентували новий варіант законопроекту про валютну реструктуризацію

Укрінформ
Під дію доопрацьованого законопроекту про валютну реструктуризацію, який вже зареєстрований у Верховній Раді, підпадають три категорії валютних позичальників.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла експерт Єдиного центру правової допомоги Світлана Саража.

Так, за її словами, під дію законопроекту потрапляють ті позичальники, які мають в заставі землю і квартири, але, тим не менше, до цих людей виставляється обмеження по сумі.

"Друга категорія - це люди з єдиним житлом, у яких крім цього житла, яке або в заставі, або під нього і взятий сам кредит, і воно для позичальника є єдиним житлом, то тут ми залишили без обмеження по сумі", - сказала Саража .

Вона також додала, що є і третя категорія позичальників, до якої відносяться автопозичальники "це так звані автокредити, для власників таких кредитів ми поставили обмеження 500 тисяч на 1 січня 2016 року".

Експерт зазначила, що в новому законопроекті № 4004-2 також вже більш детально розписано, що таке реєстр і як його хочуть бачити валютні позичальники.

"Реєстр - це основоположна в кредитних портфелях, так як дуже багато кредитів було списано і на балансах їх немає. Ці кредити знаходяться у колекторів, і ми хочемо, щоб офіційно відкрили реєстр позичальників", - акцентувала Саража.

Як повідомлялося, у квітні Верховна Рада України не підтримала законопроект про реструктуризацію валютних кредитів громадян, отриманих на придбання житла, в редакції Кабінету Міністрів України (№4004), так само як і альтернативний законопроект (№4004-1), який не підтримується урядом і Національним банком України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-