Молдова запевняє, що обмеження експорту з України - тимчасове

Молдова запевняє, що обмеження експорту з України - тимчасове

Укрінформ
Молдовська сторона запевнила, що не має наміру продовжувати дію постанови, яка обмежує український експорт.

Про це йшлося на зустрічі першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва із заступником прем'єр-міністра, міністром економіки Республіки Молдова Октавіаном Калмиком, повідомляє Урядовий портал.

"Українська сторона вкрай занепокоєна введенням Республікою Молдова торговельних заходів, які обмежують та фактично зупиняють наш експорт у Молдову з окремих видів товарів. До нас надходить багато звернень українських експортерів із скаргами на встановлені Молдовою обмеження. Нам надзвичайно важливо зараз, щоб розвиток наших торговельних відносин мав позитивні тенденції, а діалог - конструктивний тон", – зазначив Кубів.

У свою чергу молдовська сторона запевнила, що налаштована на скоріше врегулювання питання, пов’язаного із постановою уряду Республіки Молдова від 06.05.2016 № 576 "Про запровадження торговельних заходів щодо захисту внутрішнього ринку". При цьому було зазначено, що постанова має тимчасовий характер - до кінця року - та молдовська сторона не має наміру продовжувати дію після завершення її терміну.

Було також обговорено врегулювання прав власності Республіки Молдова на об’єкти, розташовані на території України, та прав власності України на частину буферного гідровузла Дністровського гідроенергетичного комплексу.

За результатами зустрічі сторони погодили алгоритм подальших дій, домовилися максимально активізувати діалог та найближчим часом провести необхідні експертні консультації і переговори з актуальних питань співпраці між Україною та Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-