У Dragon Capital сказали, чим допоможе Україні

У Dragon Capital сказали, чим допоможе Україні "американський мільярд"

Укрінформ
Розміщення суверенних єврооблігацій під гарантії США на $1,0 млрд дасть змогу залучити кошти під невеликий відсоток, після чого будуть спрямовані до держбюджету, що дасть можливість збільшити валютну ліквідність уряду.

Про це повідомляється у прес-релізі Dragon Capital, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Підписана угода про отримання кредитних гарантій від США є третім подібним документом з 2014 року. Попередні дві угоди на суму $1,0 млрд кожна були підписані в травні 2014 р. і в травні 2015 р. Угода дасть можливість Україні розмістити суверенні єврооблігації під гарантії США і таким чином залучити кошти під невисокий відсоток. Наприклад, попередні випуски були розміщені з купоном 1,85% річних, тоді як доходність єврооблігацій без гарантії на сьогодні перевищує 8,0%", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що згідно з інформацією в ЗМІ, розміщення єврооблігацій відбуватиметься після очікуваного отримання траншу від МВФ у розмірі $1,7 млрд у липні. Залучені кошти будуть спрямовані до держбюджету, що збільшить валютну ліквідність уряду, яка наприкінці квітня становила близько $2,0 млрд (також враховується при підрахунку валютних резервів центрального банку). Зважаючи на невеликий обсяг боргових виплат до кінця першого півріччя 2017 р. -  $1,6 млрд у другій половині 2016-го і $1,2 млрд у першій половині 2017-го, слідом за якими $2,9 млрд у другій половині 2017 р. - на сьогодні уряд забезпечений достатніми валютними коштами, щоб здійснити всі виплати, заплановані до кінця поточного року.

Після розміщення єврооблігацій під гарантії США і можливого отримання 0,6 млрд євро бюджетної допомоги від ЄС в уряду буде достатньо коштів, щоб здійснити всі заплановані виплати по валютних боргах до вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-