Туреччина дозволила проїзд українським фурам

Туреччина дозволила проїзд українським фурам

Укрінформ
Ситуацію з в'їздом до Туреччини українських вантажівок врегулювали.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Ситуацію з українськими перевізниками, що мали останніми днями певні незручності при перетині турецького кордону, - врегульовано! Хочу висловити персональну вдячність послу Туреччини в Україні, який незважаючи на вихідний день, оперативно надав допомогу", - написав він.

За словами Омеляна, наступного тижня будуть проведені додаткові консультації з турецькою стороною з метою уникнення таких випадків у майбутньому.

"Водночас, ця проблема носить і системний характер. Маємо велику кількість дозволів на міжнародні перевезення, які "гуляють" на руках і стають джерелом корупції, замість того, щоб бути в роботі. Неодноразові випадки, коли українські перевізники скаржаться на відсутність можливості перевезти вантажі в іншу державу, а наші країни-сусіди вказують, що "на руках" в українських перевізників ще велика кількість невикористаних дозволів", - зазначив міністр.

Омелян також повідомив, що починаючи з понеділка Мінінфраструктури почне роботу з переведення 100% такої документації в режим електронної послуги, он-лайн обміну даними з митницею України і країн-партнерів щодо реальних перетинів українського кордону і суворого покарання тих перевізників або недобросовісних осіб, які створюють штучний дефіцит.

Нагадаємо, 2 червня Мінінфраструктури повідомило, що на кордоні і в портах Туреччини не пропускають транспортні засоби українських автоперевізників. Аргументація відмови полягала в тому, що нібито українські перевізники повністю використали в другому кварталі квоту разових двосторонніх дозволів на в'їзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-