Президент заявив про стабілізацію в економіці

Президент заявив про стабілізацію в економіці

Укрінформ
Макроекономічна стабільність є головним досягненням української влади.

Про це на прес-конференції заявив у п'ятницю Президент Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як основне досягнення я би вважав досягнення макроекономічної стабільності. Це і постійне збільшення золотовалютних резервів, причому без участі наших партнерів, МВФ, міжнародних фінансових організацій. За сьогодні ми купили 10 мільйонів доларів з ринку, вчора - 60 мільйонів доларів, за останні два місяці сума перевищує мільярд доларів», - сказав Порошенко.

За його словами, це чітко відображає гарантовану фінансову стабілізацію на українському ринку.

«Рішення агентства Moody's про переведення української валюти з прогнозу "негативний" до прогнозу "стабільний" є підтвердженням того. Є перші результати стабілізації. Це домовленість з МВФ і ухвалення парламентом закону про зняття оподаткування пенсій», - відзначив Порошенко.

Водночас, на його думку, цих досягнень замало.

«Дуже важливо, щоб люди відчули позитивні зміни. І саме тому я ставлю завдання уряду перейти від політики виживання до стратегії розвитку. На цьому базується план уряду, який був схвалений на Нацраді реформ і має повну підтримку Президента. Від макрофінансового оздоровлення, яке сьогодні досягнуто, до економічного зростання», - розповів Порошенко.

Він нагадав, що поставлено завдання досягти 1,1% зростання ВВП у поточному році.

Президент наголосив, що доходи українців мають зростати.

«Необхідно прибирати перешкоди адміністративні, митні, бюрократичні і навіть ментальні, які заважають бізнесу і відлякують інвесторів», - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-