Ціни на нафту стабільні напередодні конференції ОПЕК

Ціни на нафту стабільні напередодні конференції ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні у четвер на фоні змішаних сигналів ринку напередодні зустрічі ОПЕК у Відні, яка, за прогнозами аналітиків, не призведе до обмеження видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Ф'ючерси на нафту Brent збільшилися на 0,12% до $49,78 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $48,92 за барель, на 0,18% нижче попереднього закриття.

ОПЕК готується до чергового протистояння Саудівської Аравії та Ірану на зустрічі в четвер у столиці Австрії. Ер-Ріяд виступає за погоджені дії та встановлення формальної межі видобування, але Тегеран відмовляється співпрацювати.

"Крайня межа видобутку нам не вигідна", - сказав міністр нафти Ірану Біджан Зангане. Тегеран намагається повернути втрачену частку ринку після скасування режиму санкцій у січні.

Аналітики Citi повідомили, що чекають зростання цін на нафту вище $50 за барель "у найближчому майбутньому", оскільки атаки на нафтову інфраструктуру в Нігерії, відключення електрики і проблеми з оплатою у Венесуелі та нестабільність у Лівії скоротили загальне виробництво ОПЕК, навіть попри те, що Іран нарощує видобуток сильніше і швидше, ніж очікувалось.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 49,70 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,71 долара за барель, що на 1 цент нижче за рівень закриття торгів ($49,72).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-