ЗМІ: Саудівська Аравія схильна погодитися на заморожування нафтовидобутку

ЗМІ: Саудівська Аравія схильна погодитися на заморожування нафтовидобутку

Укрінформ
Саудівська Аравія, вочевидь, має намір погодитися підтримати заморожування видобутку нафти.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на The Wall Street Journal.

"Імовірно, Ер-Ріяд згоден на обмеження видобутку, якщо стелю буде піднято з 32 млн до 32,5 млн барелів у день. Також заморожування нафти підтримують Нігерія, Катар, Алжир і Венесуела", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за даними WSJ, проти заморожування нафти виступають Об'єднані Арабські Емірати. За словами джерела, що бере участь у переговорах, ОАЕ не згодні обмежувати видобуток, якщо виробництво не скоротить Іран.

Крім того, як зазначає видання, члени ОПЕК, як і раніше, розходяться у думках про те, які саме ліміти видобутку - якщо вони взагалі потрібні - слід запровадити, і переговори щодо "стелі" можуть ні до чого не привести».

Нагадаємо, спроба нафтовидобувних країн уперше за багато років сформувати загальну політику контролю за поставками нафти на ринок у квітні провалилася. Переговори Росії, Саудівської Аравії і ще 15 країн в Катарі несподівано зірвалися. У підсумку декларацію про заморожування видобутку підписати не вдалося, переговори відкладені до зустрічі країн ОПЕК у червні.

Фото: shuttlestock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-