Деякі вугільні й торфові підриємства уже четвертий день голодують – міністр

Деякі вугільні й торфові підриємства уже четвертий день голодують – міністр

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив зміни до порядку використання коштів, передбачених для реструктуризації вугільної та торфовидобувної промисловості, розроблені з метою погасити борг із заробітної плати працівникам підприємств, які підлягають реструктуризації.

Проект був внесений міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З метою оптимізації витрат за бюджетною програмою реструктуризації вугільної та торфовидобувної промисловості Міненерговугілля розробило зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної та торф’яної промисловості. Мова йде про виплату заробітної плати», - зазначив міністр.

Він пояснив, що проектом постанови закріплено норму, відповідно до якої під час визначення бюджетних коштів для здійснення заходів щодо підготовки вугледобувного підприємства до ліквідації, враховуються обсяги власних коштів.

«Прийняття постанови дозволить зменшити навантаження на бюджет України та відкрити фінансування за бюджетною програмою реструктуризації вугільної та торфовидобувної промисловості. Це дасть змогу погасити заборгованість із заробітної плати працівникам підприємств, що підлягають реструктуризації, яка не виплачується з січня 2016 року. Борг становить понад 17,9 млн. Деякі підприємства уже 4 день голодують», - сказав Насалик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-