Нафта торгується вище $49 за барель

Нафта торгується вище $49 за барель

Укрінформ
Нафта впала у ціні після посилення на початку дня в понеділок, торгівля йде в'яло через свята у США та Великій Британії, а ринки чекають на саміт ОПЕК, який пройде наприкінці тижня.

Про це свідчать дані торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у липні впали у ціні на 0,26% до $49,2 за барель. Нафта марки Brent подешевшала на 0,5% до $49, 70 за барель.

2 червня відбудеться конференція країн ОПЕК, учасники ринку не чекають від цієї зустрічі якихось рішень щодо обмежень видобутку. Деякі інвестори напередодні засідання почали фіксувати прибуток, особливо після того, як у четвер котирування піднімалися до максимальних позначок за півроку і перевищували $50 за барель.

На попередньому саміті, який пройшов у квітні у Катарі, члени ОПЕК не змогли домовитися про заморожування обсягу видобутку нафти на поточному рівні, оскільки Саудівська Аравія наполягала на тому, щоб Іран підтримав угоду.

Цього тижня у центрі уваги також будуть дані щодо запасів, які з'являться у середу і четвер і можуть вказати на перспективи попиту і пропозиції. Звіти будуть опубліковані на день пізніше, ніж зазвичай, оскільки у понеділок США відзначають День пам'яті.

У п'ятницю нафтові ф'ючерси впали в ціні, але все одно закінчили третій поспіль тиждень у плюсі, частково через зростаючі побоювання з приводу постійних перебоїв у постачаннях.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 49,75 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,1 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($49,95).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-