Нафта Brent перевалила за $50

Нафта Brent перевалила за $50

Укрінформ
Ціна на нафту Brent перевищила позначку $50 за барель у четвер, вперше майже за сім місяців після того, як офіційні дані вказали на різкіше, ніж очікувалося, скорочення запасів чорного золота у США минулого тижня.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на американську нафту WTI подорожчали на 0,65 відсотка до $49,88 за барель. Ф'ючерси на нафту Brent торгуються приблизно $50,12 за барель, на 0,76 відсотка вище від попереднього закриття.

Комерційні запаси нафти у США знизилися за тиждень, що завершився 20 травня, на 4,23 мільйона барелів до 537,1 мільйона барелів, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA) в середу. Це сильний тижневий спад за сім тижнів. Напередодні Американський інститут нафти (API) повідомив про те, що товарні запаси нафти у США минулого тижня скоротилися на 5,1 млн барелів.

"Геополітичні проблеми в Західній Африці і на Близькому Сході, збої поставок, посилення попиту і, можливо, частково, послаблення долара допомогли штовхнути ціни вгору", - сказав Джонатан Барратт з Ayers Alliance у Сіднеї.

Аналітики BMI Research повідомили в звіті в четвер, що Індонезія, Малайзія і В'єтнам перетворяться на нетто-імпортери нафти в найближчі п'ять років, додавши, разом з Брунеєм і Камбоджею, 500.000 барелів за добу до нафтопереробних потужностей на наступні десять років.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 50,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,88 долара за барель, що на 14 центів вище від рівня закриття торгів ($49,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-