Ціна на нафту Brent піднялася вище $49

Ціна на нафту Brent піднялася вище $49

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в середу, після того як галузеві оцінки показали різке зменшення запасів нафти в США минулого тижня.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в червні зросли в ціні на 1,28% до $49,24 за барель.

Нафта марки Brent подорожчала на 1,09% до $49,14 за барель.

Вчора Американський інститут нафти заявив, що запаси сирої нафти минулого тижня зменшилися на 5,137 млн барелів, хоча очікувалося падіння на 3,3 млн, оскільки нафтопереробні заводи, як зазвичай, нарощують обсяг виробництва бензину напередодні літнього автомобільного сезону. Запаси дистилятів при цьому скоротилися на 2,922 млн барелів, а запаси бензину зросли на 3,606 млн барелів. Тепер трейдери будуть чекати аналогічних оцінок від Міністерства енергетики США, які з'являться пізніше сьогодні.

У вівторок ціни на нафту істотно зросли, залишившись неподалік від найвищого за шість місяців рівня, оскільки представник Іраку в ОПЕК виявив стурбованість з приводу уповільнення видобутку нафти в країні, що трохи знизило пропозицію, що наблизилася до рекорду.

У Лондоні представник Іраку в ОПЕК Фалах аль-Амрі зазначив, що обсяг видобутку нафти в країні тримається на рівні близько 4,5 млн барелів на день, але трохи зменшується здебільшого через погану погоду, проблеми з технічним обслуговуванням і постійні відключення електроенергії. Також аль-Амрі заявив, що видобування нафти в Іраку постраждало через припинення видобутку на декількох родовищах у північному регіоні Кіркук, де видобуваються 170 тис. барелів на день. У січні обсяг видобутку нафти в Іраку досяг рекордних 4,7 млн барелів на день, майже 3,9 млн з яких експортувалися. Незважаючи на нещодавнє падіння, аль-Амрі вважає, що в найближчому майбутньому знову очікується зростання.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,23 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,09 долара за барель, що на 48 центів вище за рівень закриття торгів ($48,61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-