Кабмін розгляне нові правила санітарних вирубок лісу - Семерак

Кабмін розгляне нові правила санітарних вирубок лісу - Семерак

Укрінформ
Робоча група закінчила підготовку пропозицій до нових правил санітарних вирубок лісу. На розгляд Кабміну нові правила будуть винесені найближчим часом.

Про це міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив у програмі «Свобода слова із Андрієм Куликовим», повідомляє Урядовий портал.

"У минулу п'ятницю робоча група закінчила підготовку пропозицій до нових правил санітарних вирубок лісу. Варто відзначити, що над їх формуванням активно працювали і представники громадськості, які увійшли до складу робочої групи», - зазначив міністр.

«Після повернення із Карпат, я ініціював перед урядом розгляд питання про призупинення санітарних рубок лісу. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав мою ініціативу і доручив ряду міністерств утворити спільну робочу групу із залученням науковців та представників громадськості», - зазначив Семерак.

Також міністр нагадав, що підписав наказ про призупинення проведення суцільних санітарних рубок у межах біосферного заповідника та національних природних парків до внесення змін до Санітарних правил в лісах України.

«Сподіваюся, що розпочату мною ініціативу підтримують і керівники інших державних органів, які мають у підпорядкуванні українські ліси. І ми разом зупинимо хижацьку вирубку лісів, про яку кричить усе українське суспільство», - наголосив Семерак.

Міністр екології та природних ресурсів закликав усіх українців, які живуть біля лісів і щодня байдуже спостерігають за хижацьким знищенням природоохоронного фонду, не стояти осторонь.

«Український лісовий фонд руйнується на очах представників сільської, районної, обласної влади та контролюючих органів, і ніхто нічого не помічає. Таку практику потрібно докорінно змінювати. Я закликаю всіх не бути байдужими і долучитися до збереження природоохоронного фонду України», - зазначив Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-