Промвиробництво зростає повільніше за прогнози - Dragon Capital

Промвиробництво зростає повільніше за прогнози - Dragon Capital

Укрінформ
Місячна динаміка, очищена від сезонних і ситуативних коливань, вказує на відсутність послідовного зростання у секторі промислового виробництва в Україні. Зростання промвиробництва поки що фіксується лише завдяки низькій базі порівняння.

Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної компанії Dragon Capital, який є у розпорядженні Укрінформу.

"У цілому, зростанню промислового виробництва у річному вимірі продовжила сприяти низька база порівняння, тоді як місячна динаміка очищена від сезонних і ситуативних коливань вказує на відсутність послідовного зростання у секторі", - зазначається у повідомленні.

Як підкреслюється в аналізі, показник зростання промвиробництва за квітень виявився трохи нижчий прогнозної оцінки Dragon Capital (+4,8% г/г) і консенсус-прогноза агентства Bloomberg (+4,5% г/г). Реальне зростання промислового виробництва в Україні в квітні становило 3,5% г/г(сповільнився з 4,8% г/г у березні).

"Головною причиною цього стало поглиблення спаду у секторі виробництва й розподілу електроенергії газу і води (-5,0% г/г порівняно з -2,3% г/г у березні), а також зростання, що сповільнилося, в експортно-орієнтованих металургії та машинобудуванні", - зазначають у Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-