"Торговельні війни": міністр економіки Молдови приїде в Україну

Укрінформ
Молдавські та українські експерти обговорили в Міністерстві економіки Молдови питання торговельно-економічних відносин у контексті запроваджених Кишиневом обмежень на поставку в країну м'ясомолочної продукції і цементу з України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Молдавська сторона аргументувала введення обмежень на поставку української продукції необхідністю захисту вітчизняних виробників, відзначивши, що це - захід тимчасовий, до 31 грудня 2016 року.

Українські експерти, у свою чергу, висловили занепокоєння обмежувальними заходами Молдови, вимагаючи від молдавських колег додаткової інформації про обсяги імпорту продукції з України.

Сторони домовилися найближчими днями надати додаткову інформацію про вплив обмежувальних заходів з боку Молдови на молдавських і українських виробників.

З метою збереження традиційно стабільних торговельно-економічних відносин з Україною міністр економіки Молдови Октавіан Калмик здійснить 6-7 червня робочий візит до Києва, де проведе переговори зі своїм українським колегою, першим віце-прем'єром України - міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим.

Як повідомляв Укрінформ, кількома тижнями раніше уряд Молдови тимчасово (до 31 грудня цього року) обмежив імпорт м'ясомолочної продукції і цементу з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-