Суд підтвердив: російський «Аэрофлот» винен 7,7 мільйона штрафу

Суд підтвердив: російський «Аэрофлот» винен 7,7 мільйона штрафу

Укрінформ
Судом касаційної інстанції підтверджено законність постанов Державіаслужби України про накладення на російську авіакомпанію "Аерофлот" штрафу на загальну суму понад 7,7 млн грн.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Як зазначається у повідомленні, усупереч прийнятій Державіаслужбою України забороні використання повітряного простору ВАТ «Аерофлот – російські авіалінії» у 2014 році здійснювало авіаперельоти у забороненій зоні над півостровом Крим, а також злети/посадки повітряних суден на аеродромі «Сімферополь» .

У цьому зв’язку Державіаслужбою України складено 57 протоколів про правопорушення в галузі цивільної авіації, на підставі яких винесені постанови про накладення штрафів на загальну суму понад 7,7 млн грн.

Не погоджуючись із постановами про накладення штрафу, ВАТ «Аерофлот – російські авіалінії» оскаржило їх у судовому порядку, однак суди  у задоволенні позову відмовили.

17 травня 2016 року Вищий адміністративний суд України підтвердив законність попередніх судових рішень і, відповідно, правомірність дій Державіаслужби України, зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлоту", "Трансаеро" і S7, через польоти в окупований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-