Українські трейдери просять Угорщину розширити реверсні маршрути

Українські трейдери просять Угорщину розширити реверсні маршрути

Укрінформ
Оператор угорської ГТС вивчає побажання українських трейдерів щодо розширення реверсного маршруту.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

"Оператор угорської газотранспортної системи вивчає побажання українських трейдерів щодо розширення реверсного маршруту з Україною. Компанію FGSZ Ltd цікавить прогнозована завантаженість інтерконектору між Угорщиною та Україною на період 2019-2035 роки. Вивчення побажань трейдерів проводиться з метою розроблення стратегії розвитку угорської ГТС на цей період", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у минулому році між ПАТ "Укртрансгаз" та FGSZ Ltd був підписаний договір про сполучення транскордонних газопроводів (договір про інтерконектори, interconnection agreement) між Україною та Угорщиною.

Договір стосується всіх газопроводів, що перетинають українсько-угорський кордон, та повністю відповідає сучасному енергетичному законодавству ЄС. В цьому сенсі це перша подібна угода між "Укртрансгазом" та оператором ГТС сусідньої країни Євросоюзу. Відповідно до наміру Європейської комісії, ця угода слугує зразком для інших договорів про інтерконектори між операторами ГТС країн-членів ЄС та "Укртрансгазом".

Потужність інтерконектору в напрямку Угорщини становить 26 млрд куб. м на рік, в напрямку України – 6,1 млрд куб. м на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-