Україну можуть залишити декілька російських банків

Україну можуть залишити декілька російських банків

Укрінформ
Російські державні банки через політичну обстановку шукають можливість продати свої дочірні підприємства в Україні.

Про це пише газета "Коммерсант".

Так, покинути український ринок збираються "Сбербанк", ВТБ і "Внешэкономбанк". Джерела видання повідомили, що "Сбербанк" вів переговори про продаж своєї "дочки", проте вони не увінчалися успіхом. При цьому співрозмовник видання вказав, що банк продовжує шукати покупця.

Окрім цього, "ВТБ Банк" швидше за все продасть свій український бізнес, ніж продовжить його розвивати, оскільки не бачить жодних можливостей для розвитку в країні.

"Що стосується України, ми там несемо істотні втрати. Ми не бачимо там великих можливостей як економічних, так і політичних. Я думаю, якби нам випав такий шанс, ми б навіть продали цей бізнес, ніж збільшували б його або зберігали, тому що ми не бачимо там жодних можливостей", - сказав глава ВТБ Андрій Костін аналітикам на "Дні інвестора" в Лондоні.

За інформацією видання, покупця на дочірній "Промінвестбанк" шукає і ВЕБ.

При цьому газета зазначає, що раніше російські держбанки не повідомляли про плани продажу своїх дочок.

Експерти видання не бачать серйозних протиріч між поліпшенням ситуації в Україні і бажанням держбанків продати активи.

"Повідомлення про можливий вихід російських банків з українського ринку диктуються інерцією прийняття рішень в першу чергу, і тільки в другу чергу - реальною необхідністю", - заявив керуючий партнер FinPoint Сергій Будкін.

За його словами, необхідність скоріше обумовлена ​​політичним фактором, оскільки "бути бізнесом з російським капіталом, а тим більше банком в Україні, зараз вкрай дискомфортно".

До слова, порівнюваний за масштабами банк в Україні є і у «Альфа-груп». Втім, на відміну від російських держбанків, "Альфа-груп" не шукає виходу з українського ринку, а нарощує свою присутність, купуючи у Unicredit Group Укрсоцбанк і, за інформацією видання, розглядаючи інші активи для придбання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-