США допоможуть Міненерго з опалювальним сезоном

США допоможуть Міненерго з опалювальним сезоном

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик підтримав пропозицію Сполучених Штатів Америки щодо співпраці з питань підготовки до опалювального періоду 2016/2017 року.

Про це йшлося під час зустрічі урядовця зі старшим радником з міжнародних питань Міністерства енергетики США Вільямом Брайаном, повідомляє Урядовий портал.

«За даними соціологічних опитувань, найважливішим для громадян є можливість отримувати тепло та електроенергію – це  питання безпеки їх сімей», - зазначив Насалик.

Міністр наголосив на незмінності курсу в енергетичній сфері.

«Робота спрямована на проведення глибоких і системних реформ», - сказав він.

Він запевнив у дотриманні Україною рекомендацій  МВФ, а також зобов’язань, взятих державою перед міжнародною спільнотою в енергетичній сфері.

Урядовець повідомив про перші успішні кроки, серед яких – впровадження єдиної ціни на газ на рік раніше встановленого терміну, розв’язання проблеми щодо фінансування вітрової генерації та відновлення експорту електроенергії. «Ми маємо достатні потужності, щоб відновити експорт електроенергії. Це додаткові кошти, які надійдуть до енергоринку», - сказав він.

Під час зустрічі обговорено також питання енергетичної безпеки, розв’язання проблем у роботі ДП НАЕК «Енергоатом»,  збільшення частки генерації з відновлювальних джерел та інші.

Американська сторона схвально відгукнулася щодо встановлення єдиної ціни на газ. «Це гарний сигнал для західних донорів, для всіх, хто хоче побачити справжні реформи в Україні», - наголосив Брайан.

Сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю в енергетичній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-