Прем'єр обіцяє розібратися з судами, що блокують конкурси топ-менеджерів

Прем'єр обіцяє розібратися з судами, що блокують конкурси топ-менеджерів

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що уряд добиватиметься того, щоб суди не заважали публічно формувати державний менеджмент.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Як наголосив Гройсман, "державні підприємства мають бути ефективними. По кожному підприємству має бути проведений конкурс на ефективний менеджмент, як це було за призначенням директора "Укрпошти". Нам потрібні кращі з кращих. У чому проблема державних підприємств? Вони завжди були сферою впливів тих чи інших груп. І це біда. Тому що це неефективно - з одного боку. З іншого боку, кошти з бюджету втікають. Або як збитки, або як недоотримані доходи від підприємства, або якимось іншим способом. Потрібно змінювати систему. Призначити професійний менеджмент, відібраний публічно. І провести публічну приватизацію".

На запитання журналіста: "Тобто найближчим часом варто очікувати проведення конкурсу на "Центренерго"? Гройсман відповів: "Звичайно. Ви дивилися мою заяву з приводу судових органів? Ми фактично тільки починаємо оголошувати конкурс, а суди виносять рішення його призупинити. Я розумію, що це проблема".

За словами Гройсмана, він "дав доручення Мінюсту, який суд і за чиїм зверненням виніс таке рішення. Аналізуватимемо. Звернемося до Вищої ради суддів, кваліфікаційної комісії, Ради юстиції. Це принципове питання, ми добиватимемося того, щоб нам не заважали публічно формувати державний менеджмент. Я розумію, що це теж комусь не подобається. Але я прийшов сюди не для того, щоб комусь подобатися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-