SWIFT вдруге атакували хакери - ЗМІ

SWIFT вдруге атакували хакери - ЗМІ

Укрінформ
Міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів SWIFT повідомила клієнтам про другу атаку хакерів з метою проникнути в систему.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

«Хакери знову отримали доступ до найбільшої в світі системи для переказу коштів між банками. Порушення, виявлене оператором мережі, вказує на широкомасштабні зусилля, щоб проникнути у фінансову систему», - йдеться у повідомленні.

Першим випадком стала крадіжка хакерами через SWIFT із рахунку центрального банку Бангладеш у США.

Як повідомляється в компанії, в обох випадках власна система SWIFT не була порушена, але хакери отримали доступ до системи збору передачі даних з використанням облікових даних замовників і шкідливого програмного забезпечення, щоб приховати свої сліди.

У повідомленні, розісланому SWIFT банкам, зазначається, що виявлений новий випадок проникнення в систему свідчить про те, що попередня історія, пов'язана з Центральним банком Бангладеш, не була одиничною, а є частиною широкої кампанії проти банків.

Видання пише, що хакерам вдалося послати повідомлення всередині системи з використанням правильних кодів, вони використовували ідентифікатори існуючого клієнта.

Нагадаємо, цього року через систему були послані 35 неправильних вказівок про переведення коштів від імені Центрального банку Бангладеш. У результаті злочинці вкрали 81 млн дол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-