Через нову ціну на газ українці за тиждень набрали кредитів на 84 мільйони

Через нову ціну на газ українці за тиждень набрали кредитів на 84 мільйони

Укрінформ
Населення у період з 4 по 10 травня взяло кредитів на здійснення заходів з енергозбереження на суму 83,9 мільйона гривень.

Дані про кредити повідомляє Держенергоефективності України з посиланням на голову відомства Сергія Савчука.

Для порівняння, у період з 1 січня по 10 травня було видано кредитів на суму 323,8 млн грн. За даними установи, попри святкові дні, лише за тиждень з 4 по 10 травня 2016 року населенням взято 5222 кредити на суму 83,9 млн гривень.

З них 185 кредитів отримано на «негазові» котли - на суму 3,1 млн гривень, 5034 - на енергоефективне обладнання та матеріали сумою 80,6 млн гривень, а ще 3 кредити отримали ОСББ, їх загальна сума становить 190 тисяч гривень.

«Популярністю «теплі» кредити користуються і серед субсидіантів. Так, сьогодні ця категорія громадян придбала енергоефективних продуктів на суму 30,6 млн гривень. Це 2111 малозабезпечених сімей, яким уряд відшкодує 70 відсотків», - йдеться у повідомленні Держенергоефективності.

За словами Савчука, що цифри, які отримує Держенергоефективності кожного тижня, красномовно свідчать про те, що поступово змінюється і свідомість людей щодо енергоспоживання.

«Впровадження заходів з енергозбереження - це і заощадження коштів на оплаті комунальних послуг і комфорт у помешканнях», - сказав Савчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-