Прибрати офшори в Україні на законодавчому рівні неможливо - Устенко

Прибрати офшори в Україні на законодавчому рівні неможливо - Устенко

Укрінформ
Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко вважає, що прибрати офшори в Україні на законодавчому рівні неможливо, проте цілком ймовірно створити офшор всередині країни, для створення більш сприятливого бізнес-клімату.

Таку думку він висловив в коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Я слабо уявляю, як прибрати офшори в Україні на законодавчому рівні. Якщо так, тоді їх потрібно заборонити у всьому світі. Єдиний шлях боротьби з офшорами - це спробувати зробити якісний бізнес-клімат у себе в країні, це перша і основна рушійна сила", - зазначає Устенко.

За його словами, левову частку галасу навколо недавнього офшорного скандалу викликало те, що в ньому замішані не просто бізнесмени, а політичні особи з усіх країн. "Бізнес там традиційно задіяний у всіх країнах, але проблема цього скандалу в тому, що там були задіяні політичні особи", - зауважив експерт.

Устенко зазначає, що специфіка України і більшої частини країн, які засвітилися в цьому скандалі, полягає в тому, що політики намагаються відвести дискусію у зовсім іншу площину, "вони говорять про вкрай небажані офшори як такі".

Крім цього експерт вважає, що офшорний скандал - це тільки початок великого викиду інформації.

"Наступний значний викид інформації, який я б на їх місці очікував - це викид інформації з приводу їх рахунків за межами їхніх країн. І я запевняю, що незабаром ми побачимо значний викид інформації щодо рахунків дуже багатьох політиків, у тому числі й українських", - акцентує Устенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-