Українські аграрії втратять майже $1,5 мільйона через квоти Молдови

Українські аграрії втратять майже $1,5 мільйона через квоти Молдови

Укрінформ
Очікуваний обсяг втрат українських аграріїв від введення Молдовою квот на експорт молока та м’яса становить майже $1,5 мільйона.

Про це повідомляє прес-служба Української аграрної конфедерації (УАК).

"За підрахунками експертів УАК, оцінюваний обсяг втрат українських аграріїв від введення молдавських квот на молоко та м’ясо наближається до 1,5 млн дол. США, що становить близько 11,3% доходів від експорту даної продукції у цю країну", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в установі очікують, що найбільше через введення Молдовою квот скоротиться експорт вершкового масла, сиру та морозива – на 14,7% або на $1,2 млн.

"Це пов’язано одночасно із малим обсягом квоти (750 тонн), і з високими ставками митного збору", - коментують експерти.

Вони також очікують, що обсяг експорту ковбаси та м'ясних консервів скоротиться на 6,6% або на $55,8 тис., йогуртів – на 7% або на $111,9 тис., молока та вершків – на 3% або на $66,1 тис.

При цьому в УАК наголошують, що через протекціоністські дії молдавського уряду постраждає не лише експорт аграрних продуктів.

"Загалом же, втрати вітчизняного експортера через молдавську політику (включаючи й обмеження на імпорт цементу) оцінюються в 1,9 млн дол. США, що фактично нівелює привабливість цього ринку для вітчизняних товаровиробників", - резюмували експерти установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-