У Росії вже хочуть розморозити торгівлю з Україною

У Росії вже хочуть розморозити торгівлю з Україною

Укрінформ
Держкорпорація "Росатом" в ініціативному порядку розробила проект президентського указу про часткове відновлення Росією дії договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Про це повідомляє РІА Новости.

"Проектом указу пропонується доповнити перелік товарів, що походять з території України і ввозяться в РФ, щодо яких слід зберегти дію Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року. Йдеться про продукцію, необхідну для виробництва обладнання тривалого циклу виготовлення (парогенератор, реактор, головний циркуляційний насосний агрегат та інші) для АЕС", - йдеться у повідомленні.

В "Росатомі" вважають, що збереження пільгової ставки ввізного мита вплине на фінансову стійкість російських підприємств атомної галузі в рамках діючих проектів зі спорудження АЕС.

"Все вищевказане буде сприяти зростанню російського експорту високотехнологічного обладнання та залучення валютної виручки в бюджет Російської Федерації", - йдеться у пояснювальній записці.

В іншому разі зростання витрат на виробництво обладнання для АЕС вже на поточному етапі становитиме у середньому понад 130 мільйонів рублів з кожного проекту спорудження АЕС, що призведе до можливого зриву строків поставки обладнання у разі пошуку заміни постачальників, що відіб'ється на повному циклі будівництва АЕС і здачі в експлуатацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-