Адміністрація морських портів спростила оформлення

Адміністрація морських портів спростила оформлення

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) спростила оформлення суден, що виконують короткий перехід між портами з використанням інформаційної системи портового співтовариства (ІСПС).

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

"У модуль оформлення приходу суден Інформаційної системи портового співтовариства внесені зміни, що скорочують час подачі інформації судновими агентами і час реагування контролюючими органами", - йдеться у повідомленні.

В оновленому модулі, яким користуються адміністрації, контролюючі органи і агентські компанії морських портів Рені та Ізмаїл враховується специфіка судноплавства по р. Дунаю і географічна близькість до румунських і молдавських портів.

В АМПУ наголошують, що раніше використання стандартного інструментарію ІСПС для дунайських портів призводило до нераціональних простоїв суден і можливості затягування рішення контролюючими органами.

Заступник голови ДП «АМПУ» з логістики В'ячеслав Вороной зазначив, що до них звернулися суднові агенти з проханням врахувати в роботі системи особливості судноплавства на Дунаї, і ми відразу ж відреагували на їх зауваження.

«Тепер у разі короткого переходу між українським та іноземним портами, час реакції контролюючих органів до початку дії принципу «мовчазної згоди» становить 1 годину, - сказав Вороной.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-