Україна хоче продавати Африці більше товарів

Україна хоче продавати Африці більше товарів

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку України вважає ринок Африканських країн цікавим для українських експортерів.

Про це розповіла директор департаменту міжнародного торговельно-економічного співробітництва та європейської інтеграції Мінекономрозвитку Олена Балбекова, повідомляє прес-служба міністерства.

"Нам необхідно розширювати договірно-правову базу двосторонніх відносин, активізувати вже існуючі напрямки співробітництва та розширювати можливості на нових ринках, що існують", - сказала вона.

За словами Балбекової, актуальним завданням Мінекономрозвитку є створення умов для виходу українських експортерів на світові ринки, у тому числі ринки Африканського регіону. Також вона підкреслила необхідність більш активної взаємодії бізнесів, B2B зв'язків, зокрема, шляхом активізації виставково-ярмаркової діяльності, розвитку міжрегіонального співробітництва за підтримки Мінекономрозвитку українським експортерам.

"Тому вкрай важливо отримувати інформацію від об'єднань українських виробників та окремих представників бізнесу щодо інтересів, актуальних питань співробітництва, а також перешкод, які існують на цьому шляху", - пояснила директор департаменту.

Вона додала, що зворотній зв'язок з українськими товаровиробниками та асоціаціями дає змогу Мінекономрозвитку дієво реагувати, віднаходити та створювати нові інструменти співпраці з новими та існуючими торговельними партнерами.

Згідно з даними Держстату частка товарообігу України з країнами Африки у зовнішньоторговельному балансі у 2015 році збільшилась на 0,5% і склала 5,8%.

У 2015 році товарообіг України з країнами Африки скоротився на 23,7% порівняно з 2014 роком, та становив $4,41 млрд. Позитивне сальдо на користь України склало $3,2 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-