Енергоатом заборгував Westinghouse майже 6 мільйонів

Енергоатом заборгував Westinghouse майже 6 мільйонів

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" через блокування рахунків за рішенням суду заборговував американській компанії Westinghouse вже 5-6 млн грн. Ще 20 млн грн "Енергоатом" винен французькій компанії Areva.

Про це на прес-конференції сказав голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пам'ятаєте, як ми аплодували початку історії з диверсифікацією поставок ядерного палива? Так от, ми вже заборговували Westinghouse близько 5-6 млн грн. А компанії Areva ми винні вже понад 20 млн грн за постачання урану Westinghouse", - сказав Плачков.

Він нагадав, що "Енергоатом" забезпечує виробіток майже 60% української електроенергії.

"Торік за 6 місяців ми купили електроенергії у Росії на суму $1 млрд, за моїми оцінками. Якщо буде зупинено роботу "Енергоатому", ми будемо змушені купувати електроенергії вже на десятки мільярдів. Це буде покупка не 600-800 мегават, а десятки тисяч мегават", - підкреслив Плачков.

Нагадаємо, за рішенням суду були заблоковані рахунки ДП "НАЕК "Енергоатом" через позов ЗАТ "Укрелектроват" за борг національній енергокомпанії у розмірі 127 млн грн (разом зі штрафними санкціями). Борг тягнеться ще з 90-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-