Київенерго роз'яснило особливості плати за кінець опалювального сезону

Київенерго роз'яснило особливості плати за кінець опалювального сезону

Укрінформ
У платіжках за опалення, які у травні отримають кияни, що проживають у будинках з лічильниками, будуть враховані суми за останню декаду березня та початок квітня з урахуванням того, коли в їхніх будинках відключили теплопостачання.

Про це йдеться у роз'ясненні на сайті Київенерго. 

"У зв’язку із завершенням опалювального сезону на початку квітня 2016 року було припинено опалення житлових будинків Києва. Проте для частини клієнтів, які мають будинкові теплолічильники, сума до сплати за квітень буде розрахована на підставі показань приладу обліку, зафіксованих впродовж останньої декади березня та перших днів квітня 2016 р. (точна дата буде зазначена у квитанції за опалення, яку клієнти отримають в травні 2016 р.). ...знімання показань здійснюється, як правило, наприкінці місяця за окремими графіками для кожного будинку, оскільки через обмеженість людських ресурсів знімання показань першого або останнього числа місяця одночасно на всіх об'єктах є неможливим", - йдеться у повідомленні.

Водночас до початку наступного опалювального сезону Київенерго має намір створити автоматизовану систему обліку для дистанційної передачі даних, яка дозволить одночасно отримувати інформацію про спожиті обсяги тепла кожним столичним будинком станом на кінець доби останнього дня місяця.

Також Київенерго інформує клієнтів-пільговиків про те, що згідно з постановою Кабміну від 6 серпня 2014 р. №409 субсидії та пільги призначаються лише в опалювальний період. Тому, незважаючи на те, що нарахування проводяться за весь період надання послуги, держава надає компенсацію пільг та субсидій лише за перші три дні квітня. 

Нагадаємо, 4 квітня 2016 р. за розпорядженням Київської міської державної адміністрації №190 Київенерго розпочало відключення опалення у столичних будинках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-