Із Ради відкликали 16 законопроектів Мінекономіки - Нефьодов

Із Ради відкликали 16 законопроектів Мінекономіки - Нефьодов

Укрінформ
У зв'язку зі зміною уряду відкликано 16 законодавчих ініціатив Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра Максим Нефьодов. Зазначимо, що новий уряд загалом відкликав 178 законопроектів.

"Там відкликано і 16 наших законопроектів, і можу сказати, що порівняно з іншими міністерствами, нам ще пощастило ... Відкликана частина законопроектів, які необхідні для підвищення України в рейтингу Doing Business, тобто вони всі стосуються якоїсь дерегуляції чи поліпшення умов роботи в Україні, відкликаний пакет ініціатив по скасуванню трудових книжок, відкликана частина законопроектів по зовнішньоекономічній діяльності тощо", – сказав він.

За словами Нефьодова, головним пріоритетом Міністерства економічного розвитку і торгівлі наразі є якомога швидке повернення цих законодавчих ініціатив до парламенту.

"Зараз, звичайно, наш головний пріоритет – якомога швидше повернути їх до Верховної Ради, хоча є проблема з тим, що Верховна Рада фізично не в змозі зараз пропустити таку кількість законопроектів", – зазначив заступник міністра.

Нефьодов також додав, що наразі йде напрацювання плану дій нового уряду, зокрема обговорення стратегії роботи Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Поки що ми обговорюємо з паном Кубівим (перший віце-прем’єр, міністр економіки – ред.) стратегію міністерства і власне ті плани, які в нього є на наш напрямок і на мене особисто ... Зрозуміло, що уряд прийшов у якомусь плані раптово, тому зараз іде одночасно і вирішення просто банально операційних питань, які можливо важко назвати конкретними реформами, але без цього країна теж не може жити, і одночасно йде, звичайно, напрацювання більш ґрунтовної програми дій", – зазначив Нефьодов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-