Громадську раду при Держгеонадра треба оновити - експерт

Громадську раду при Держгеонадра треба оновити - експерт

Укрінформ
Громадська рада при Державній службі геології та надр України має бути оновлена. Потрібно сформувати такий громадський консультативно-дорадчий орган, який співпрацюватиме з науковцями, профспілками та фахівцями галузі, доноситиме до керівництва служби наявні проблеми й спонукатиме їх вирішувати.

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі висловив адвокат, член діючої громадської ради при Держгеонадра України Микола Ореховський.

Він зазначив, що нинішній склад ради є неефективним, оскільки немає запиту від самого міністерства на створення ефективного громадського органу. Водночас він наголосив, що громадяни України є співвласниками надр і мають право на контроль за використання цього багатства.

"Згідно з Конституцією України, кожен громадянин України є співвласником надр.., тому ми повинні контролювати використання цього багатства і забезпечувати прозорість та ефективність. Громадські ради повинні бути дієвими, співпрацювати з профспілками, з науковцями, фахівцями, щоб доносити, як консультативний дорадчий орган до керівництва служби ці проблеми і спонукати до їх вирішення", - зауважив Ореховський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-