Гроші на децентралізацію: до угоди з ЄС приєднаються ще три країни

Гроші на децентралізацію: до угоди з ЄС приєднаються ще три країни

Укрінформ
До угоди, підписаної Україною з Євросоюзом "U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку", в рамках якої Україна отримає 97 млн євро, висловили бажання долучитися ще США, Швейцарія та Канада.

Про це після підписання угоди заявив керівник групи підтримки України в ЄК Пітер Вагнер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це досягнення України. Спільна робота, яка буде реалізована спільно з іншими інвесторами, оскільки висловили бажання й інтерес і представники США, Швейцарії, Канади. Я думаю, що обсяги допомоги і підтримки, які надаватимуться Україні, будуть зростати, і ми будемо готові мобілізувати все більші обсяги підтримки для України, це є важливим і показовим», - сказав Вагнер.

Він зазначив, що децентралізація - це питання, яке є одним із ключових пріоритетів для співпраці між ЄС та Україною.

«Це також один із напрямків, за яким є значні досягнення», - відзначив Вагнер.

За його словами, в рамках підписаної Угоди між Україною та ЄС будуть розбудовувати багаторівневий спосіб управління на місцевому рівні.

«Ми розвиватимемо і підтримуватимемо розвиток потенціалу розбудовувати багаторівневий спосіб управління, і це те, що є необхідним, і те, до чого Європейський Союз буде докладати зусиль в рамках цієї програми», - підкреслив Вагнер.

Як повідомлялося, програма, яку сьогодні було відписано між урядом України і Єврокомісією, має два основних компоненти: зміцнення спроможності для реалізації реформ децентралізації та регіональної політики (навчання для місцевої влади на всіх рівнях) та створення центрів надання адміністративних послуг і підвищення обізнаності громадян про місцеве самоврядування.

Кабінет міністрів 20 квітня схвалив проект угоди між урядом України та Європейською комісією про виділення 97 млн євро. Програма фінансування розрахована на чотири роки і спрямована на підтримку реформи місцевого самоврядування, децентралізації в Україні, а також регіонального розвитку. Передбачається, що політичний нагляд і координація діяльності програми здійснюватиметься Мінрегіоном через Центральний офіс реформ, у співпраці з ЄС, іншими міжнародними донорами, центральними та місцевими органами влади, залученими у процес децентралізації.

«Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» реалізується в Україні Європейським Союзом та його країнами-членами: Німеччиною, Швецією та Польщею через Німецьке товариство з питань міжнародної допомоги (GIZ) та Шведську агенцію міжнародного розвитку (SIDA).

На реалізацію програми ЄС виділив 90 млн євро, ФРН - 6 млн євро, Швеція - 1 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-