Акціонер

Акціонер "Альфа-Банку Україна" інвестував у Uber $200 мільйонів

Укрінформ
Холдинг LetterOne, одним з акціонерів якого є мільярдер Михайло Фрідман (один з акціонерів Альфа-Банку Україна), інвестував $200 млн в сервіс замовлення таксі Uber.

Про це повідомляє Lb.ua з посиланням на прес-службу LetterOne.

"Я дуже задоволений нашим стратегічним партнерством з Uber. В якості інвестора з досвідом у банківській і телекомунікаційній сферах, ритейлі й енергетиці, а також знає, як працювати на розвинених ринках і таких ринках, що розвиваються, ми віримо, що менеджмент Über володіє необхідними знаннями та можливостями побудови успішного технологічного бізнесу", - прокоментував Фрідман.

У свою чергу, генеральний директор Über Тревіс Каланик припустив, що досвід інвестора допоможе помітно поліпшити сервіс.

"Це допоможе нам зробити інфраструктуру міст більш доступною для пасажирів та водіїв", - заявив він.

Загалом, LetterOne вивчає можливість інвестування $2-3 млрд в технологічні проекти на пізніх стадіях в найближчі кілька років. Мета компанії - вкладати кошти в розмірі $100-500 млн в один проект.

Як повідомляла CNBC на початку січня 2016 року з посиланням на інформацію джерел, Uber був оцінений в $62,5 млрд для нового раунду інвестицій. Поріг входу для інвесторів - $250 тис. На початку грудня The Wall Street Journal писала, що Über залучив $2,1 млрд у ході чергового раунду фінансування, причому вся компанія була оцінена в $64,6 млрд. В числі інвесторів називали фонд Tiger Global і американську компанію T. Rowe Price Group. Раніше видання повідомило, що в липні 2015 року стартап залучив $1 млрд, виходячи з оцінки всієї компанії в $51 млрд.

Uber - міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні сервіси за викликом автомобілів з персональним водієм. Компанія здійснює свої послуги в 360 містах у 64 країнах світу.

Холдинг LetterOne заснований в 2013 році, має активи під управлінням - $25 млрд, інвестує в нафтогазову і телекомунікаційної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-