Дизельгейт: Volkswagen і США дійшли мирової - ЗМІ

Дизельгейт: Volkswagen і США дійшли мирової - ЗМІ

Укрінформ
Німецький автоконцерн Volkswagen і влада США досягла мирової угоди щодо «дизельного скандалу».

Про це повідомляє Коммерсант із посиланням на Die Welt

За даними німецького видання, Volkswagen виплатить покупцям своїх машин в США за $5 тис. компенсації збитків. «Незалежно від цієї суми Volkswagen муситиме сплатити доопрацювання (програмного забезпечення) в кожному автомобілі», - уточнив співрозмовник.

Наголошується, що всі потрібні документи щодо угоди будуть представлені відповідальному за цю справу судді Чарльзу Брейєру сьогодні опівдні за місцевим часом.

Раніше ЗМІ повідомили, що Volkswagen планує збільшити суму, зарезервовану на пов'язані з дизельгейтом виплати, з €6,7 млрд до двозначної суми у мільярдах євро.

Нагадаємо, 19 квітня німецька газета Handelsblatt опублікувала статтю про те, що приховує ПЗ викиди було розроблено дочірньої компанії Volkswagen Audi ще у 1999 році, але використовувати його Volkswagen почав тільки в 2005-му.

У вересні 2015 року Volkswagen зізнався у фальсифікації даних тестів на викиди шкідливих газів в атмосферу. Фальсифікація результатів тестування зачепила близько півмільйона машин із дизельними двигунами в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-