Росія розсекретила вартість Керченського мосту

Росія розсекретила вартість Керченського мосту

Укрінформ
Компанія "Будгазмонтаж" близького до президента Путіна Аркадія Ротенберга відзвітувала перед Росавтодором про виконання проектних і розвідувальних робіт за контрактом на будівництво Керченського мосту з Росії в окупований Крим.

Про це повідомляє РБК з посиланням на портал держзакупівель РФ.

Згідно з документом, тільки проект мосту коштував Росії 50 мільйонів доларів. Росавтодор прийняв роботи у підрядника 31 березня, через майже півтора місяці після того, як проект отримав позитивний висновок російської Головдержекспертизи.

Гроші за проект "Будгазмонтаж" отримав ще в 2015 році як аванс. Тоді російська влада перерахувала підрядникові 745 мільйонів доларів. Весь проект коштує 3,48 мільярда доларів. У 2016 році планується витратити 1 мільярд доларів, у 2017-му - 910 мільйонів доларів, у 2018 році - 620 мільйонів доларів і 200 мільйонів доларів у 2019-му.

Міст через Керченську протоку для РФ – найбільш дорогий, великий і технічно складний. Зазначається, що відкритого конкурсу на нього не було ще із стадії проектування. Проект Керченського мосту робив "Інститут Діпробудміст - Санкт-Петербург". Обирав субпідрядника "Будгазмонтаж". Сума контракту тоді не називалася. "БГМ" та "Інститут Діпробудміст - Санкт-Петербург" підписали контракт у квітні 2015 року, а вже 30 червня 2015-го здали проект у Головдержекспертизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-