Швейцарія дала НБУ $200 мільйонів кредиту

Швейцарія дала НБУ $200 мільйонів кредиту

Укрінформ
Національний банк України підписав двосторонній кредитний договір зі Швейцарським національним банком, який передбачає надання Україні кредиту на суму 200 млн дол.

Про це повідомляється у понеділок на сайті НБУ.

«Національний банк України підписав двосторонній кредитний договір з Швейцарським національним банком. Договір передбачає надання Україні кредиту на суму 200 млн дол. США», - йдеться у повідомленні.

Метою кредитного договору між центральними банками України та Швейцарії є доповнення фінансування Міжнародного валютного фонду за Механізмом розширеного фінансування, що сприятиме стабілізації фінансової системи України.

«Укладання договору є фінансовою допомогою Україні з боку міжнародної спільноти, що є незаперечним свідоцтвом довіри та підтримки реформ, які проводяться в нашій країні», - зазначила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Також зазначається, що угода реалізує домовленості Президента України Петра Порошенко та Президента Швейцарської Конфедерації Йоганна Шнайдер-Амманна про збільшення гуманітарної та фінансової допомоги Швейцарії для України.

Договір набув чинності 6 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-