Кабмін призначив виконуючого обов’язки гендиректора КБ «Південне»

Кабмін призначив виконуючого обов’язки гендиректора КБ «Південне»

Укрінформ
Кабінет міністрів призначив виконуючого обов'язки гендиректора ДП КБ «Південне» ім. М. К. Янгеля».

Про це повідомляється на сайті Державного космічного агентства України.

«Розпорядженням Кабінету міністрів України від 23 березня 2016 р. №255-р погоджено призначення Хуторного Віктора Васильовича виконуючим обов’язки генерального директора державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М. К. Янгеля». Відповідно до наказу Державного космічного агентства України від 11 квітня 2016 року №8-кп 12 квітня В. В. Хуторний приступив до виконання обов’язків», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нового керівника ДП «КБ «Південне» буде обрано відповідно до чинного законодавства на засадах відкритого конкурсу, який проводить Міністерство економічного розвитку. Попередній відбір кандидатів здійснює комісія у складі представників самого міністерства, ДКАУ та незалежних недержавних експертів, а переможця визначає спеціально створений комітет з призначення, до якого входять п’ять міністрів та п’ять незалежних недержавних експертів, та затверджує Кабмін.

Як раніше повідомлялося, Державне космічне агентство наказом звільнило з посади головного директора-генерального конструктора академіка Олександра Дегтярьова. Працівники КБ «Південне» з кадровою позицією ДКАУ не згодні і неодноразово виступали з мітингами та пікетами. Голова ДКАУ Любомир Сабадош, відвідавши КБ «Південне», запевнив, що нового керівника оберуть завдяки конкурсу, це має бути молода фахова людина.

Державне конструкторське бюро «Південне» є головною проектно-конструкторською організацією України, де працює 5300 співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-