Литва виділила Україні €50 тисяч гуманітарної допомоги

Литва виділила Україні €50 тисяч гуманітарної допомоги

Укрінформ
Литва надала Україні гуманітарну допомогу у розмірі 50 тисяч євро.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Литви

"Міністерство закордонних справ Литви виділило Україні гуманітарну допомогу у розмірі 50 тисяч євро", - зазначається в заяві.

Кошти будуть переказані на рахунок Всесвітньої організації охорони здоров'я з метою надання інтегрованих і термінових послуг охорони здоров'я і харчування постраждалим жителям України, а також Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) з метою просвіти українських дітей у питаннях уникнення небезпеки підірватися на міні.

У міністерстві зазначили, що цією допомогою Литва сприяє зусиллям міжнародного співтовариства з надання Україні термінової гумдопомоги і порятунку близько 3,1 млн жителів у зоні конфлікту або постраждалим у результаті конфлікту.

Допомога, за даними МЗС, необхідна в сферах охорони здоров'я, харчування, гігієни, доступу до води, освіти та інших сферах. Згідно з оновленим планом ООН та уряду України з реагування на гуманітарні потреби на 2016 рік, обсяг потреб у терміновій гуманітарній допомозі сягає 298 млн доларів США.

З початку агресії РФ проти України Литва вже виділила Україні гумдопомогу на суму понад 1,1 млн євро з державних резервів Міністерств економіки, внутрішніх справ і охорони здоров'я, а також кошти Резервного фонду уряду і Міністерства закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-