"Полтававидобування" повернула через суд дев'ять свердловин

Укрінформ
"Полтавська газонафтова компанiя" вiдмовилася вiд апеляцiї та за рiшенням суду першої iнстанцiї повернула "Полтававидобування" 9 свердловин у Полтавськiй областi.

Це випливає з ухвали Харківського апеляційного господарського суду від 5 квітня, яка оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Прийняти відмову підприємства Полтавська газонафтова компанія, м. Полтава від апеляційної скарги на рішення господарського суду Полтавської області від 01.02.2016 року у справі №917/2540/15», - зазначається в ухвалі.

У матеріалах справи вказується, що 1 лютого 2016 року господарський суд Полтавської області ухвалив рішення, яким зобов'язав Спільне підприємство "Полтавська газонафтова компанія" повернути Публічному акціонерному товариству "Укргазвидобування" за актом приймання-передачі свердловини №13, 24, 26, 28, 29, 31, 33, 36, 79 з їх фонтанною арматурою, факельними лініями, факельним амбаром та шлейфом, що розташовані на Ігнатівському і Мовчанівському родовищах.

У ході першого засідання Харківського апеляційного господарського суду 29 березня 2016 року “Полтавська газонафтова компанiя” зробила спробу витребувати у “Полтававидобування” докази, що підтверджують факт передачі їй в оренду факельних ліній та факельних амбарів по кожній свердловині, а також шлейфів.

Проте напередодні засідання 5 квітня “Полтавська газонафтова компанiя” відмовилася від своїх вимог та погодилася повернути свердловини “Полтававидобування”.

Угоду про оренду свердловин було укладено у вересні 1995 року.

У промисловій розробці в Полтавській області перебуває 70 родовищ, підготовлено до промислової розробки - 2. Пошуково-розвідувальні роботи на нафту і газ проводяться на 16 площах. Ще 21 площа вважається перспективною на поклади вуглеводнів. З 25 районів області 16 відносяться до нафтогазоносних.

Область розташована у Східному нафтогазоносному регіоні. Розвідані на території області запаси природного газу становлять понад 450 мільярдів кубічних метрів, нафти - 96 мільйонів тонн, газового конденсату - 93 мільйони тонн. Основний видобуток вільного газу здійснюється на Яблунівському, Котелевському, Рудівсько-Червонозаводському, Західно-Хрестищенському та Семиренківському родовищах, нафти і газового конденсату - на Яблунівському, Тимофіївському, Котелевському, Куличихінському, Глинсько-Розбишівському та Мовчанівському родовищах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-