ЄС за два місяці імпортував з України товарів на більше $700 млн

ЄС за два місяці імпортував з України товарів на більше $700 млн

Укрінформ
За результатами двох місяців 2016 року експорт України до Європейського Союзу становить більш як 700 млн дол. США.

Про це повідомила заступник міністра з питань євроінтеграції Міністерства аграрної політики та продовольства України Владислава Рутицька.

«За результатами двох місяців 2016 року експорт до ЄС становить більш як 700 млн дол. США. Для прикладу роботи ЗВТ наведу загальний показник експорту за підсумками 2015-го - він становить 4,2 млрд дол. США. Висновки можете робити самі», - відзначила заступник міністра.

Рутицька звернула увагу на використання квот українськими виробниками.

«Станом на початок квітня експортери повністю використали квоти з меду, цукру, ячмінної крупи та борошна, оброблені томати, виноградні та яблучні соки, на 97% - квота на овес. Це ті квоти, які мають назву «перший прийшов - перший обслуговуєшся». Щодо позицій за принципом ліцензування, то тут вже повністю використана квота з кукурудзи, на 88% - з пшениці та квартальна квота з постачань м'яса птиці», - зазначила вона.

Окрім того, Рутицька ще раз відзначила важливість процесу гармонізації законодавства України до вимог ЄС.

«Повномасштабне впровадження стандартів якості, які необхідні для експорту до ЄС, призведуть до загального зростання якості української продукції та відкриють можливості для виробників експортувати на весь світ. Зараз ми ведемо щоденну роботу над приведенням у відповідність до всіх європейських вимог у законодавчій сфері. Затверджено план на 2016 рік, є відповідний перелік нормативно-правових актів, які мають вступити в дію у найближчі роки», - наголосила заступник міністра. 

За її словами Мінагрополітики спільно з Держветфітослужбою, а також міжнародними донорами технічної допомоги активно продовжують розробляти підзаконні акти, частина з яких вже знаходиться на погодженні у центральних органах виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-