Європейський банк виділить 100 млн євро на воду для Дніпропетровщини

Європейський банк виділить 100 млн євро на воду для Дніпропетровщини

Укрінформ
Стартує проект, що допоможе знизити енерговитрати та поліпшити якість питної води. У ньому візьмуть участь 12 підприємств області, на модернізацію яких спрямують майже 100 млн. євро.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«12 підприємств, які забезпечують питною водою сотні тисяч людей регіону, зможуть отримати на модернізацію майже 100 мільйонів євро. Це допоможе їм оптимізувати енерговитрати та поліпшити якість питної води. Дніпропетровщина - єдина в Україні область, де буде втілюватися такий проект у сфері водопостачання», - зазначив Резніченко.

За його словами, фінансову допомогу виділяє Європейський інвестиційний банк. Кредитування - на пільгових умовах під 1% річних, строком на 30 років. Перше погашення - через вісім років після старту проекту. Сплачуватимуть кредит самі водопостачальники за рахунок зекономлених за цей час коштів.

Проект будуть реалізувати на підприємствах, які забезпечують питною водою 90% населення області. Серед учасників - «Кривбаспромводопостачання», «Кривбасводоканал», «Аульський водовід», «Дніпроводоканал», «Дніпро-Західний Донбас», а також водоканали Верхньодніпровська, Дніпродзержинська, Новомосковська, Павлограда, Тернівки, Синельникового, Першотравенська.

Така модернізація водопостачальних підприємств Дніпропетровщини - один з проектів «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України». На цю програму Європейський інвестиційний банк виділяє нашій країні 400 млн. євро. Відповідну фінансову угоду обидві сторони підписали у 2015 року. Гроші підуть на підтримку від 25 до 40 проектів. Йдеться насамперед про централізоване опалення, енергоефективність у адмінбудівлях, освітлення вулиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-