Фонд гарантування заспокоїв: вкладникам «Хрещатика» все повернуть

Фонд гарантування заспокоїв: вкладникам «Хрещатика» все повернуть

Укрінформ
Загальна можлива сума, яку доведеться відшкодовувати вкладникам ПАТ КБ «Хрещатик», становить 2,8 мільярда гривень.

Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

«Загальна сума можливого відшкодування вкладникам, відповідно до звітності банку, становить 2,8 млрд гривень. В межах гарантованої суми - 98,7% усіх вкладів», - йдеться у повідомленні.

Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик наголосив, що на рахунках Фонду достатньо коштів для відшкодування вкладникам.

«Хочу заспокоїти всіх вкладників - на рахунках Фонду є близько 5 млрд грн. З фінансової спроможності Фонду ми абсолютно готові до виплат вкладникам банку «Хрещатик», - сказав Оленчик.

Наразі, за його словами, першочерговим завданням уповноваженої особи Фонду у Банку «Хрещатик» є формування Реєстру вкладників для підготовки виплат у рамках гарантованої суми.

«Серйозну увагу Фонду в найближчі дні буде зосереджено на тому, щоб максимально швидко і якісно впорядкувати базу вкладників. Наше завдання - розпочати виплати не пізніше визначених законодавством термінів», - сказав Оленчик.

Він підкреслив, що важливим також є процес інвентаризації всіх активів.

«Можу відразу пообіцяти від імені Фонду, що якщо ми будемо виявляти ті операції і угоди, що мають сумнівний характер, які могли привести до виведення або розмивання активів, такі операції і угоди одразу визнаватимуться нікчемними з точки зору права. Відповідна інформація негайно передаватиметься в правоохоронні органи», - зазначив заступник директора-розпорядника.

Крім того, Фонд проводитиме роботу з попередньо кваліфікованими НБУ інвесторами.

«Подивимося, чи буде шанс застосувати будь-який інший метод виведення з ринку, крім ліквідації. Відповідь ми отримаємо в найближчі тижні», - резюмував Оленчик.

Нагадаємо, відповідно до ст.36 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», «з метою забезпечення виконання зобов'язань банку, передбачених пунктом 1 цієї частини, Фонд має право надати банку цільову позику. Виплати за такими зобов'язаннями за рахунок цільової позики Фонду мають розпочатися не пізніше 20 робочих днів (для банків, база даних про вкладників яких містить інформацію про більш як 500000 рахунків, - не пізніше 30 робочих днів) з дня початку процедури виведення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-