ЄБРР дасть Україні ще €75 млн за новою програмою

ЄБРР дасть Україні ще €75 млн за новою програмою

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить додатково 75 мільйонів євро для підтримки зусиль України в сфері енергоефективності у рамках нової Програми фінансування енергоефективності в житловому секторі України.

Відповідну заяву ЄБРР має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Європейський банк реконструкції та розвитку виділяє додаткові ресурси для підтримки зусиль України у сфері енергоефективності в межах нової Програми фінансування енергоефективності в житловому секторі України (IQ energy, «Ай-К'ю енерджі») обсягом 75 мільйонів євро», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою програми є підвищення енергоефективності в українському житловому секторі, що є одним з найбільших у Європі (понад 10 мільйонів будівель).

Програма IQ energy впроваджуватиметься через банки-партнери «УкрСиббанк», «ОТП Банк» та «Мегабанк». Її реалізація супроводжуватиметься масштабною інформаційною кампанією.

Позичальники, які відповідають критеріям участі у програмі, зможуть отримати кредити на реалізацію широкого спектру заходів енергоефективності, зокрема термоізоляцію стін, дахів та підлог перших поверхів; встановлення сучасних енергоефективних вікон, газових котлів і котлів на біомасі; модернізацію систем теплопостачання; встановлення сонячних систем опалення та багато інших заходів.

Програма IQ energy підтримується грантовим фінансуванням в обсязі 15 мільйонів євро з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим донором якого є Європейський Союз. Залежно від типу інвестицій ці кошти будуть використані для покриття до 20 відсотків суми кредиту для позичальників-фізосіб і до 35 відсотків суми кредиту для ОСББ. Крім цього, для реалізації програми передбачається отримання технічної допомоги, що фінансуватиметься з коштів E5P та Шведського агентства міжнародного співробітництва з розвитку (Sida).

Окремі домогосподарства та ОСББ також зможуть підібрати на веб-сайті програми www.iqenergy.org.ua найкращі доступні технології з урахуванням своїх індивідуальних потреб. Фізичні особи також зможуть подавати через цей веб-сайт заявки на отримання грантових коштів.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Станом на середину березня 2016 року банк узяв на себе зобов'язання щодо надання понад 11 мільярдів євро в рамках 363 проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-