Іноземні інвестиції: НБУ спростив кредитування в гривні

Іноземні інвестиції: НБУ спростив кредитування в гривні

Укрінформ
Національний банк України розширив можливості міжнародних фінансових організацій (МФО) використовувати кошти у гривні для фінансування проектів в Україні.

Таке рішення прийнято у відповідь на звернення Міжнародної фінансової корпорації (IFC) і закріплене у постанові Правління НБУ №225 від 31 березня 2016 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", повідомляє прес-служба регулятора.

"Відтепер МФО зможуть використовувати для кредитування українського бізнесу гривневі кошти, одержані ними як кредит від уповноваженого банку. Досі їм дозволялося надавати кредити та позики лише за рахунок коштів в гривні, отриманих від продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України та від розміщення власних облігацій на території України. Окреслені зміни будуть розповсюджуватися на Міжнародну фінансову корпорацію (IFC) та Північну екологічну фінансову корпорацію", - зазначають у Нацбанку.

У відомстві пояснюють, що розширення режиму поточних рахунків МФО стосується також проведення на території України розрахунків за операціями іноземного інвестування, договорами страхування, з оплати продукції, послуг, робіт тощо.

"Завдяки такому рішенню Національного банку міжнародні фінансові організації зможуть збільшити кредитне фінансування в гривні вітчизняних підприємств. А отже, і розширити доступ українського бізнесу до кредитних ресурсів в національній валюті", - пояснив заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Зокрема, Міжнародна фінансова корпорація очікує, що такі кроки регулятора дозволять їй розширити доступ до фінансування для більш широкого кола українських компаній та подовжити терміни фінансування.

"Довгострокові ресурси створюють можливість для модернізації та росту економіки. IFC - один з провідних міжнародних інвесторів в український приватний сектор, і наше завдання - підтримати довгостроковий сталий розвиток країни та допомогти розкрити потенціал приватного сектору", - зазначив голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі Руфат Алімарданов.

Зміни набувають чинності 6 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-