КМДА вимагає не допустити виведення капіталів «Хрещатика» в офшори

КМДА вимагає не допустити виведення капіталів «Хрещатика» в офшори

Укрінформ
Київська влада звертається до правоохоронних органів та податкової служби з вимогою захистити вклади киян та кошти КМДА у банку «Хрещатик» і не допустити можливого виведення капіталів у офшорні зони.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс на прес-конференції у Національному банку щодо віднесення ПАТ КБ «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зокрема Пліс заявив, що КМДА належить 25% акцій «Хрещатика». При цьому він нагадав, що контрольний пакет банку був проданий 10 років тому.

«Саме тому вже 10 років банк «Хрещатик» не є муніципальним», – сказав Пліс.

Водночас він додав, що, як міноритарний акціонер, якому належить 25% акцій у цій фінустанові, Київська міська державна адміністрація не може стояти осторонь проблеми, що склалася з банком «Хрещатик».

«Ми звертаємося до правоохоронних органів та податкової служби, аби вони захистили вклади киян, а також кошти самої КМДА та не допустили можливого виведення капіталів до офшорів», – наголосив Пліс.

Він також підкреслив, що столична влада вже домовилася з «Ощадбанком» щодо переведення до цієї фінансової установи карток киянина.

«Ми також звертаємося до Національного банку України з вимогою гарантувати кожному киянину повернення коштів з банку «Хрещатик», – додав Пліс.

Нагадаємо, Національний банк визнав неплатоспроможним банк "Хрещатик". НБУ запевняє, що 98,7% (304 тисячі осіб) усіх вкладників ПАТ КБ "Хрещатик" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн, а клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

З 1 квітня банк ввів обмеження на видачу готівки через банкомати 2,6 тисячі гривень на добу.

Раніше повідомлялося, що в банк "Хрещатик" введена тимчасова адміністрація.

За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 18 місце (10,090 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-