Субсидії: Зубко пропонує переводити зекономлене у гроші

Субсидії: Зубко пропонує переводити зекономлене у гроші

Укрінформ
Українців треба заохочувати заощаджувати енергоресурси, цьому сприятиме  монетизація залишку субсидій.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, інформує його прес-служба

За його словами, 5,5 млн домогосподарств в Україні сьогодні отримують субсидії. 

"Розмір субсидій щорічно зростає і за кілька років стане непідйомним для держави. Виходом із ситуації є монетизація залишку субсидії через економію енергоресурсів, яка мотивуватиме громадян до більш ощадливого ставлення до споживання енергії. Зараз нам необхідно змінювати відповідне законодавство, а також продовжувати роботу з "теплими кредитами", - зазначив він.

Зубко зазначив, що при Мінрегіоні вже працює робоча група, до якої увійшли представники різних міністерств і донорських організацій. Її завдання - напрацювати всі необхідні законодавчі зміни та нормативно-правові акти для створення та запуску Фонду енергоефективності.

Урядовець нагадав, що торік близько 100 тисяч родин отримали компенсації від держави утеплення помешкань. Цього року на реалізацію цієї програми передбачено 900 млн грн, з яких 193 млн грн - гроші Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-